De beste hundene

De fleste nordmenn velger å ha kjæledyr, og for mange havner valget på hund. Den er en trofast venn i tykt og tynt, og det er ikke uten grunn at den blir kalt menneskets beste venn. Hunden har vært det siden vi for mange hundre år siden trente den opp til å bli med på jakt. Den gang var hunden egentlig mer lignende en ulv, men den dag i dag har vi omformet den over generasjon etter generasjon. Det har ført til en rekke forskjellige raser, og dersom du sier at du har en hund, så betyr ikke det stort. Det kan være alt fra de minste veskehundene til store kjøtere som skremmer alle og enhver. I den store miksen av hunder, hva er så de beste hundene der ute?

1. Labrador Retriever

Labrador Retriever er blant de aller mest populære hundene vi har. Denne hunden er akkurat passe for de fleste, og den er en veldig god venn å ha. Navnet er noe misledende, da hunden originalt stammer fra New Foundland og ikke Labrador slik navnet kan tyde på. Retriever delen av navnet er derimot langt fra misledende. Som en av de mest lydige hundene der ute, så gir retrieveren deg en flott opplevelse på jakt. Den retriever, eller bringer tilbake som det heter på norsk, vilt som du skyter ned. Dermed trenger du ikke lete etter byttet som ligger skjult død et eller annet sted.

2. Schæferhund

Hunden som på engelsk heter German Shepherd er ofte regnet som en farligere og sintere hund, av en eller grunn. Det er kanskje relatert til størrelsen på denne hunden. En sjeferhund passer også sitt norske navn ganske godt, for den er virkelig sjefen i rommet til enhver tid. En morsom fakta om denne hunden er at den er virkelig smart. Det er kanskje derfor den aller helst blir brukt til vakthund. Ikke bare har den god hørsel, god lukte og smaksans, men den er også 3. smartest blant alle hunder. Når du tenker over hvor mange forskjellige raser som finnes, så er det ganske imponerende.

3. Bulldog

Bulldog er kanskje den hunden som splitter oss mennesker mest. Hva gjelder utseende, så mener omtrent halvparten at den er megasøt, mens den andre halvparten hevder at denne hunden er den styggeste som finnes. Uansett, så er det en godt likt hund av de som har den. I dag finnes det utrolige 14 unike varianter av denne hunden. Igjen, det finnes mange hunderaser der ute, men under hver er det også mange ulike varianter. Dette er en av de hundene som har aller flest underraser.

Skal du skaffe en hund i dag, så er det viktig at du gjør god research. De 3 ovennevnte hundene er simpelthen bare anbefalinger, og det finnes mange andre hunder der ute som kan passe deg bedre. Ser du for eksempel etter en mindre hund som du kan bære hele dens livløp, så er ikke de ovennevnte noe for deg. Velg derfor med omhu og vit akkurat hva det er du ser etter