Fem artige fakta om bulldogger

Selv om det ikke er helt klart spesifikt når, så stammer bulldoggen fra 1500-tallet. Utover århundrene skulle den, som mange andre hunder, bli formet ganske så mye. I dag er dette en hund mange elsker, og mange hater. Det er kanskje det som er så unikt med denne hunden. Den bringer rett og slett opp en skikkelig debatt om hva som er søtt og hva som ikke er søtt. Den ene siden vil gå så langt og si at hunden er direkte stygg, mens den andre mener bulldoggen er blant de søteste hundene noensinne. Uansett, så er det en artig hund, og det er mye som kan bli sagt om akkurat denne rasen av hund.

Tross at de deler mange karakteristikker og ligner hverandre, så finnes det i dag 14 forskjellige varianter av bulldogg. Det er på toppen av det faktum at du kan få tak i 10 forskjellige farger. Denne rasen er derimot vanligvis delt inn i 2 forskjellige grupper; den engelske og den franske delen. Det er fordi det er i disse to landene at hunden er aller mest populær.

En annen interessant fakta om bulldoggen er at, kanskje ikke så overraskende, hodet til hunden simpelthen er for stort for dens eget gode. Faktisk er hodet så stort at de fleste fødsler er gjennomført med keisersnitt. Det er fordi veterinærer sjeldent ønsker at de ufødte valpene skal dø under fødselen, noe som fort kan bli et resultat. Derfor, om du planlegger en hjemmefødsel, så er det helt nødvendig at du tar en telefon til din veterinær for å unngå komplikasjoner.

Videre må det nevnes at bulldoggen er blant de mest populære maskotene. Som Britenes nasjonale hund og maskot til over 39 universiteter i USA i tillegg til marinen i landet, så er hunden rett og slett utrolig populær for å representere folk. Tallene betyr at bulldoggen markedsfører flere universiteter og institusjoner enn noen andre raser av hund.

For snaue hundre år siden var bulldoggen Oh Boy den første hunden til noensinne å bli anerkjent av en president. Denne prestasjonen står selv til den dag i dag. Oh Boy ble dratt med til det Hvite Hus og bodde der til han døde like før presidenten Harding avsluttet sin periode.

Sist men ikke minst, så er det en morsom fakta du bare må tenke over. Det er at bulldoggen uten tvil vil bringe opp diskusjoner. Enten du ønsker at alle ser hvor søt hunden er, eller at det skal gås fakkeltog i Oslo sentrum for at disse skal utestenges, så kan du ikke nekte for at diskusjonen er interessant. Kanskje har du vært i mot denne formen for hund hele livet. Prøv derimot å få opp øynene for en bulldogg i dag, for det er valg du neppe vil angre!