Hunders vilje og evner

Gjennom alle tider er hunder beskrevet som menneskenes beste venner. De har en kjærlighet som varmer og en ro som appellerer til oss. De gir mer enn sjelens ro, og er mer enn bare en hund. De har evner som ingen andre, og bare litt kos gjør dem ufattelig lykkelige.

Eventyrlige hunder

Disse godordene her : Historien om Balto, er ikke den eneste historien om hunders magi som er fortalt om. Andre historier om hunders evner og skarpe hoder er rikt fordelt utover i historien vår. Det er hunder som bidrar med minst like stor styrke og evner som deltakerne av Finnmarksløpet, sledehunder hvert år. Hva de presterer er ingenting mindre enn imponerende. Verdt å nevne er også de mange hunder som gjennom adopsjon og omplassering får nytt hjem, og skaper nye bånd med sine mennesker. Vi må ikke glemme livets virkelige hunder som gjennom sine liv forandret oss med sine bragder. Herunder hunden Bamse som var på norsk krigsskip under krigen. Nipper som ble varemerket for et plate-butikkjeden His Masters Voice, og Togo som sammen med Balto fraktet medisiner i Alaska. Hunden Laika ble verdenskjent etter sin tur i verdensrommet, og så må vi ikke glemme kongehusene rundt i verden som lar oss ta del i kjæledyrene deres.

Litteratur og film

Foruten alle levende magiske hunder, så har vi dem som beriker våre liv gjennom ord og bilder. Hvem husker vel ikke Tassen (Den gule hunden), Pongo, Lady og Landstrykeren, og Bolt fra kjærkomne eventyr i både bøker og filmer. En velskrevet og anerkjent bok om hunder er VOV. Her omtales pussige tradisjoner, eventyr, og myter av alle slag om hunden. Riktig god lesing om dette spesielle dyret som hunden er, og gledene de gir oss.

Flere berømte TV hunder som vi alle sikkert husker er Båtsmann fra “Vi på Saltkråkan” og Lassie (den langhåret collie). Faste gjester på barn-TV som kom inn i alle våres hjem. Og som rørte ved hjertene våre.