Mer enn en venn

Jeg velger meg en hund. En evig venn, og ekstremt god hjelper. En som lytter, og forstår mer enn noen andre. Jeg blir aldri ensom, fordi jeg har en hund. En kosehund som kryper nær inntil meg, og som trygler om litt kløing bak øret, og masse på magen. Hunder er kjærlighet.

Menneskets beste støtte

I dag hentet vi den nye hunden vår. Den er min Støtte Hund, og skal hjelpe meg å være ute i samfunnet, og å ferdes rundt omkring på egenhånd. Hunden min og alle hunder er bestevenner, som vi trenger. Jeg er helt avhengig av ledsageren min. Navnet hennes er på plass alt, og nå begynner treningen for oss begge to. Hun lærer fort, og jeg vet at jeg er trygg med henne. Kommandoer for på plass, sitt ned, hvil, hent, varsle meg om jeg har et anfall, og mange andre ting som det skal læres. Jenta mi er verdens beste ledsager. Vi har tillit til hverandre, og på grunn av henne er livet mitt så mye mer selvstendig og annerledes. Jeg kan klare meg, og jeg er så stolt av hva vi to får til sammen.

Støttehund

Det er noen forslag til hva slags hund som passer, avhengig av hva du trenger hjelp til. Jeg får mye selvtillit av min, og hun merker fort om jeg stresser kroppen min.Hun legger ofte hodet sitt i fanget mitt, og jeg må roe meg ned før noe går galt. Hun henter medisin, og andre verktøy jeg trenger. Hun sanser ting raskere enn meg, og advarslene hennes stopper mange attakk i kroppen min. Jeg er ikke flink til å vite hva kroppen tåler. Jeg har en stor knapp ved telefonen min som varsler akutt hjelp. og hun er flink. Vi er alltid sammen, og hunden min hjelper meg hver dag. Mange ting vanlige funksjonelle tar for gitt må håndteres annerledes av oss to. Hun er min uunnværlige skatt.