Morsomme triks å lære hunden din

De fleste som er glad i hunder kjenner til de helt grunnleggende triksene som sitt og dekk, hvilket gjør at mange ser på triksetrening som kjedelig. Men det er utrolig mange morsomme triks du kan lære hunden din, og flere av dem er ikke engang vanskelige.

Sitte bamse

Dette trikset går ut på at hunden sitter på bakbeina, og innlæringen begynner med å ha hunden sittende. Bruk godbit, og før den gradvis bakover over hodet til hunden. Den vil strekke seg etter godbiten og må lene seg bakover, og sette seg på bakbeina. Gi belønning, og gjenta flere ganger til hunden begynner å forstå. Legg så på kommando, og fortsett til hunden kan trikset.

Pang

Dette trikset blir ofte kalt «spill død», og går ut på at hunden skal ligge helt i ro på siden. Ha hunden i dekk, og bruk en godbit til å lokke hunden til å legge seg ned på siden. Gi belønning og gjenta, og når hunden begynner å forstå legger du på kommando. Fortsett til hunden er trygg på kommandoen, og faller ned på siden når du sier «pang».

Skamme seg

Dette trikset går ut på at hunden legger labben over nesen, og er veldig sjarmerende. For å få til dette trenger du noe som får hunden til å legge labben over nesen, for eksempel en klisterlapp som er enkel å fjerne. La hunden sitte foran deg, og fest klisterlappen på snuten. Fjern hendene dine fra hunden, og når den løfter labben for å fjerne lappen belønner du. Gi godbit hver gang hunden løfter labben mot lappen og gjenta helt til hunden begynner å forstå, før du legger på kommando. Fortsett så hunden blir tryggere på kommandoen, og øk hvor lenge hunden holder poten i posisjon.

Triksetrening er altså mye mer enn sitt, og her kan du ha utrolig mye moro med hunden din. Hva venter du på? Det er bare å sette i gang og ha det gøy.